Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 20:08 - Ева
Автор: alendelonn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1520 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Коя е тя ли ? Ами всяка или никоя.
Без значение дали става дума за половинката на Адам, или за гаджето на Хитлер. За по-младите г-жа Херцигова, а за телеманиаците г-жа Лонгория. Отнася се за всички като цяло и за никоя от тях конкретно.
Днес едни приятел ми каза, че жените биват два вида - топли и студени. Размислих се и установих, че въпроса е дисертабилен.
От една страна, както монетата има две страни и цветовете на дъгата имат безброй нюанси, така и жените се различават коренно, по различни класификатори и всевъзможни показатели, и за това винаги е интересно да ги откриваме, да преплуваме океани или да плащаме издръжки, да се кълнем в тях или да ги проклинаме, да се палим с риск да изгорим или да потушаваме огъня, с огнена вода. Но от друга страна, всички на пра пра правнучки на онази първата Ева. Прелитат през живота ни, и са точно такива, каквито трябва да бъдат с нас.
Светът около нас е изпълнен с ангели, които не виждаме и пропускаме и дяволи, в които така се вторачваме, че не можем никога и за нищо на света да забравим. Често някой дявол с ангелско излъчване неусетно ни оплита в мрежите си, политаме и след това скоростно твърдо ни преземяват. Боли ...
Отричаме ги, възмущаваме се, колко са хитри, ловки и необременени от скрупули,как с вещина се настройват към системата, елегантно и какви майсторки са на екзестенциалното нагаждане. Твърдо сме решени да се се подаваме отново на този нежен шантаж, признаваме си чистосърдечно, че Ева е по-добра от Адам в играта с огъня. Вървиш по пътя смазан, но уверен, че си имобилизиран и ето я насреща отново Ева - неземна, свръхестествена, божествена.... Виждаш я и умората си отива, и ти на драго сърце излизаш от коловоза на ежедневието.
Ева винаги еспериментира с теб, съумява да те държи на разстояние, по някакъв тайнствен начин, без студенина и високомерие, много сърдечно ти поставя ясни граници и съумява да те накара да се съобразяваш с тях. Успява с убийствена лекота да те накара да се чувстваш отговорен за нея и в същото време да ти напомня, че присътвието ти до нея е на кредит и тепърва трябва да го заслужаваш. 
Не ми вярвате ? Веднага пример - вървят мъж и жена. Поради някаква необяснима причина, всички винаги поглеждат красивата жена и после отклоняват поглед към придружителя и - сякаш за да преценят, дали и подхожда на вид и дали е на висотата на положението и. 
И така до като Ева покори Адам. Натам е лесно. "Ще ти се разърдя" - това е универсална заплаха, пред която мъжа винаги отстъпва. Или, ако не го направи, после съжалява, поне до следващата Ева, която се задава зад ъгъла ...

 



Гласувай:
4



1. zabavnata - Чудесен анализ на взаимоотношенията Адам - Ева.
24.10.2013 23:29
Поздрави!
цитирай
2. milady - многооо думи ..малко дела...:)
25.10.2013 21:58
Действиеее....,само действиееее..:)
ние винаги печелим,или..губим..ноооо,
така сме глупави хората,.че никога ,не можем ,да разберем..КОГА
губим,и...кога ...печелим..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alendelonn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 52949
Постинги: 36
Коментари: 5
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930